23/10/14

Όμορφη και παράξενη πατρίδα…

Εκδηλώσεις:

1. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Πρύτανης κύριος Θεόδωρος Π. Φορτσάκης, προσκαλεί το κοινό στον επίσημο εορτασμό για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία του καθηγητή της Νομικής Σχολής, κυρίου Νικολάου Αλιβιζάτου με θέμα "Η σπάνια "στιγμή" της 28ης Οκτωβρίου, ως συμπύκνωση καρδιάς και μυαλού", καθώς και σύντομο μουσικό μέρος από την Πανεπιστημιακή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

2. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο της Ελλάδας και τον Επιστημονικό Σύλλογο «Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων» τιμούν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 διοργανώνοντας κινηματογραφικό αφιέρωμα  με προβολές από το κινηματογραφικό αρχείο του Μουσείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014, 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

3. Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη, με θέμα: «Η ιστορία γράφεται με ΟΧΙ». Συμμετέχει η Χορωδία της Εμπορικής Τραπέζης υπό την διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Λέκκα Φωτεινή
Ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου