12/1/15

Απολογισμός και νέες προοπτικές...Τον Ιανουάριο του 2014 το Ταμείο Υγείας του ΑΤΠΣΥΤΕ και η Κοινωνική Υπηρεσία, ξεκινούν τη λειτουργία του Blog Διαδικτυακής Συμβουλευτικής με θέματα τα οποία αφορούν την ψυχική υγεία, και ευεξία και απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των ασφαλισμένων του Ταμείου.

Στόχοι του Blog Διαδικτυακής Συμβουλευτικής είναι:
  • Να λειτουργήσει υποστηρικτικά και συμπληρωματικά στις ήδη υπάρχουσες δράσεις και προγράμματα που υλοποιούνται από τους ειδικούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας, όπως:
- Ατομική συμβουλευτική
- Ομάδες γονέων
- Ομάδες αυτογνωσίας
- «Βοήθεια στο σπίτι»
- Ομάδες υποστήριξης συνταξιούχων
- Ομάδες επαγγελματικού προσανατολισμού
-Διερεύνηση μαθησιακών δυσκολιών
  • Να καλύψει τις ανάγκες για ενημέρωση και συμβουλευτική των ασφαλισμένων που επιθυμούν να έχουν μία συνεργασία με ειδικό ψυχικής υγείας.                                                                         
Η διαδικασία γίνεται με τους εξής τρόπους:
  • Μέσω της επικοινωνίας
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνήσουν με ειδικούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας και να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις για θέματα που τους απασχολούν.
  • Μέσω της ενημέρωσης
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, να μάθουν τρόπους και τεχνικές ώστε να διαχειρίζονται δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζουν και να ενημερωθούν για προγράμματα και δράσεις που ενδυναμώνουν την ψυχική υγεία και ευεξία.
  • Μέσω της συμβουλευτικής
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να υποβάλουν ανώνυμα ένα προσωπικό ερώτημα και να λάβουν απάντηση από ειδικό ψυχικής υγείας μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που θα δηλώσουν ή μέσω της φόρμας ανώνυμης επικοινωνίας. Η ανωνυμία και στις δύο περιπτώσεις διασφαλίζεται.

Στη διάρκεια λειτουργίας του Blog:
  • Έχουν αναρτηθεί 118 δημοσιεύσεις οι οποίες αφορούν θέματα αυτογνωσίας, άγχους, φοβιών, διαπροσωπικών σχέσεων, θέματα για το παιδί και τον έφηβο, θέματα ελεύθερου χρόνου, κλπ.
  • Έχουν υποβληθεί και έχουν απαντηθεί πολλά ανώνυμα ερωτήματα.
  • Έχουν αναρτηθεί αρκετά σχόλια αναγνωστών.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ενεργή παρουσία σας στο blog και να ζητήσουμε από εσάς τη δυναμική συμμετοχή σας με σχόλια, προτάσεις και ερωτήματα, ώστε να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η προσπάθειά μας για ενημέρωση, στήριξη και επικοινωνία.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι, με την έναρξη της νέας χρονιάς μία καινούρια δράση προστίθεται στην υπάρχουσα επικοινωνία μας: η λειτουργία του Skype, η οποία έρχεται να συμπληρώσει την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης εξ αποστάσεως.

Για την ακριβή ημερομηνία και τη διαδικασία λειτουργίας του, καθώς επίσης και τον τρόπο συμμετοχής σας, θα σας ενημερώσουμε σύντομα.


Η συντακτική ομάδα του Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου