4/2/15

Μια γυναίκα στα 40+… και το όνειρό τηςΧωρίς να το καταλάβεις και κάνοντας μια διαδρομή 40 χρόνων, φτάνεις στο μαγικό νούμερο 40! Ένα νούμερο που σε οδηγεί στην εσωτερική αναζήτηση, με ερωτήσεις του τύπου: «Τι έχω κάνει ως τώρα και τι θέλω να πετύχω από εδώ και πέρα;».

Στο ερώτημα αυτό συναντάμε δύο κατηγορίες γυναικών που ακολουθούν δύο διαφορετικούς δρόμους. 

Στην πρώτη κατηγορία είναι η γυναίκα που ξαφνικά ξυπνά στα 40+, σαν την ωραία κοιμωμένη, από το φλερτ «κάποιου» στο δρόμο, που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να προσπερνούσε. Αναρωτιέται αν έχει ανάγκη από μία τρυφερή κουβέντα και μία ζεστή αγκαλιά για να καλύψει τα «πιθανά κενά» της ζωής της. Τα παιδιά έχουν μεγαλώσει ώστε οι απαιτήσεις από τη μητέρα τους να είναι διαφορετικές και η επαφή με το σύζυγο-σύντροφο έχει περιοριστεί λόγω των πολλών υποχρεώσεων αλλά και των πολλών χρόνων συμβίωσης.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι γυναίκες που στο κρίσιμο σημείο του απολογισμού βλέπουν το θέμα από άλλη σκοπιά. Γνωρίζουν ότι το «πάθος» για το σύζυγο έχει πάρει άλλη μορφή, της αγάπης και της συντροφικότητας. Τα συναισθήματά τους είναι πιο δυνατά αλλά και πιο ουσιαστικά, με τις καλές και τις κακές στιγμές, βαδίζοντας μαζί, παλεύοντας ο ένας πλάι στον άλλο και έχοντας περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να διαθέσουν στον εαυτό τους.

Συμπέρασμα από τη διαδρομή των 40+ χρόνων μου…
Να κάνεις αυτό που πάντα επιθυμούσες, εκπληρώνοντας τα όνειρά σου,
παρόλο που η ζωή στα έφερε αλλιώς.
Να τολμήσεις να ολοκληρώσεις αυτό που κάποτε ξεκίνησες.
Να συνεχίσεις να αγαπάς όσα έχεις κάνει μέχρι σήμερα. 

Εγώ τόλμησα να κυνηγήσω το εφηβικό μου όνειρο και να ξαναγεμίσω τις κενές μου ώρες με νέες γνώσεις και εμπειρίες, επιστρέφοντας στις σπουδές των νεανικών μου χρόνων που είχα αφήσει. Επίσης, κατάλαβα ότι οι άλλοι άρχισαν να με βλέπουν διαφορετικά γιατί άρχισα κι εγώ να βλέπω τον εαυτό μου διαφορετικά, με περισσότερο σεβασμό και εκτίμηση για μένα και να ανακαλύπτω ξανά τις «κρυμμένες» μου ικανότητες και δυνατότητες. 

Κυνήγα τα όνειρά σου!
Γιατί η ζωή αρχίζει στα 40!
@mv@

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου