27/4/15

Άνοιξη και Ζωή!!!Ο ερχομός της Άνοιξης με την αναγέννηση της φύσης και την έναρξη της ανθοφορίας, διακινεί συνήθως συναισθήματα αισιοδοξίας και ευεξίας, διάθεση ρομαντική και ερωτική, έκφραση δημιουργικότητας και αίσθημα ψυχικής χαλάρωσης

Την άνοιξη, σύμφωνα με μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που δημοσιεύτηκε στο «Psychological Science», λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας, αυξάνεται η έκκριση της ενδορφίνης στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση, να βελτιώνεται η διάθεση, να μειώνεται το στρες και να ενισχύεται ο οργανισμός.

Η άνοιξη είναι η εποχή που κατακλύζει όλες τις αισθήσεις μας, με πλούσιες σε χρώματα εικόνες και έντονες μυρωδιές. Η αλλαγή αυτή στο περιβάλλον δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να απελευθερώσει τα συναισθήματά του, να εκφράσει τις σκέψεις του και να βελτιώσει την εικόνα του και τις διαπροσωπικές του σχέσεις. Η εσωτερική αυτή αλλαγή εκδηλώνεται στον άνθρωπο και εξωτερικά, ο οποίος φροντίζει το σώμα του και το στολίζει το με έντονα χρώματα, ακολουθώντας το «ξύπνημα» της φύσης.

Η άνοιξη πολλές φορές, οδηγεί τον άνθρωπο σε σκέψεις που αφορούν τους προσωπικούς στόχους που έθεσε με την έναρξη του χειμώνα και την πορεία τους προς την επιτυχία ή την αποτυχία. Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα, το σημαντικότερο είναι να εστιάζει με αποδοχή στην προσπάθεια που έκανε και αισιοδοξία στην προοπτική νέων προκλήσεων της ζωής του, επηρεασμένος από το φως και τη ζεστασιά που εκπέμπει ο ήλιος και η φύση γύρω του.


"Την άνοιξη αν δεν τη βρεις,
τη φτιάχνεις"
Οδυσσέας Ελύτης


Εκδηλώσεις Πρωτομαγιάς

1. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων γιορτάζει την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Αμερικής με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. 
Στις 11.00 κατασκευτές μαγιάτικων στεφανιών. 
Στις 20.00 μουσική εκδήλωση «Τραγούδια του Μάη και της Άνοιξης» 
Τοποθεσία: Πλατεία Αμερικής, Αθήνα
Ημερομηνία: Παρασκευή 1 Μαΐου 2015
Πληροφορίες: www.opanda.gr

2. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, τιμώντας τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, παρουσιάζει το έργο “’Αξιον Εστί”.
Τοποθεσία: Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης
Ημερομηνία: 2 Μαΐου 2015 και ώρα 21.00
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 9310408 και 2132025922 & 924

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!

Διονυσία Μακρυνόρη
ΨυχολόγοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου