18/9/15

Η Ποίηση Συναντά Τον ΆνθρωποΟ Κύκλος Ποιητών – η πρώτη λέσχη ποιητών στη χώρα – σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και το Μουσείο Μπενάκη, διοργανώνει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών (Athens World Poetry Festival) ανοίγοντας παράθυρο στην ποίηση.  

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 50 ποιητές από 21 χώρες, ανάμεσά τους οι Ευγένιος Αρανίτσης, Νάνος Βαλαωρίτης, Κική Δημουλά, Γιάννης Δάλλας, Τίτος Πατρίκιος, Κώστας Στεργιόπουλος, Δήμητρα Χριστοδούλου, Άδωνις, Ρικάρντο Αρέγκι, Φερνάντο Ρεντόν, Γκέρχαρντ Φάλκνερ, Κάρολυν Φορσέ κ.ά.

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, μέσα από δεκαπέντε δημόσιες εκδηλώσεις (αναγνώσεις, ημερίδες, μουσική, εικαστικά κ.ά.), η ποίηση θα πάει παντού: σε πολιτιστικά κέντρα Δήμων του λεκανοπεδίου, σε βιβλιοπωλεία, σε καφέ και μπαρ, σε γκαλερί, σε πλατείες και σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Η ποίηση θα συναντήσει τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του, με στόχο τη διαρκή επικοινωνία της ποίησης με το κοινό, ειδικά σε εποχές κρίσης όπως η σημερινή. 

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης λήξης (Σάββατο 26/9) λαμβάνουν μέρος η Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και ο Κωστής Κριτσωτάκης (πιάνο και σύνθεση). Θα ακουστούν οι Ιωνικοί χοροί για φλάουτο, πιάνο και απαγγελία του Κ. Κριτσιωτάκη, μια μικρογραφία μπαλέτου βασισμένη στο ποίημα «Ιωνικόν» του Κωνσταντίνου Καβάφη, καθώς και η τριμερής Σονάτα για φλάουτο και πιάνο του Φρανσίς Πουλένκ.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 19:30, και η λήξη στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου επίσης στις 19:30

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 18:00. Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν απευθείας μέσω διαδικτύου, από την ιστοσελίδα του Μεγάρου (www.megaron.gr) και θα είναι ανοικτές σε όλους. 

Διονυσία Μακρυνόρη
Ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου