8/10/15

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας


Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχική υγεία


Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ψυχικά νοσήματα.  
Φέτος με σύνθημα την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην ψυχική υγεία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στην Αθήνα, καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας.
 • Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Αξιοπρέπεια στην Ψυχική Υγεία» το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στο κτήριο της Παλιάς Βουλής. 

   
 • Το
   Psychologynow.gr  σε συνεργασία με το Ψυχολογικό Θεραπευτικό Κέντρο «Συναίσθηση», διοργανώνουν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 11:00-16:00 στη «Στοά του Βιβλίου» (Πεσμαζόγλου 5) Επιστημονική Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής  Υγείας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 • Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας διοργανώνει από τις 7 έως και τις 12 Οκτωβρίου καλλιτεχνική εβδομάδα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. τελικο

 •  Η ΚΙΝ.Α.ΨΥ (Κίνηση αδελφών ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Θεραπεύοντας την ψύχωση με αξιοπρέπεια»  την Τρίτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 17:00- 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Κεντρικοί ομιλητές είναι οι ψυχίατροι κ. Δ. Κόντης και κ. Γ. Χριστοδούλου, ενώ επίσης θα συμμετάσχουν λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και φροντιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θεραπεύοντας την ψύχωση με αξιοπρέπεια
 • Η συντακτική ομάδα του Blog

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου