20/11/15

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού: 20η Νοεμβρίου


Image result for happy children black and white


Image result for happy children black and white
Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικο τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρει να απαιτεί με όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει (Paulo Coehlo)

Η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου του 1989

Από τότε, η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Τα άρθρα που περιέχει η Σύμβαση μπορούν να ομαδοποιηθούν σε τέσσερις ευρύτερες κατηγορίες:
Δικαιώματα Επιβίωσης
Δικαιώματα Προστασίας
Δικαιώματα Ανάπτυξης – Εξέλιξης
Δικαιώματα Συμμετοχής
Διαβάστε περισσότερα για τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού


Tο Δίκτυο για τα δικαιώματα του Παιδιού, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το 51ο  Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και την παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για τα παιδιά - πρόσφυγες που χάθηκαν στο Αιγαίο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, 18:00-20:00 στην οδό Τράιμπερ 8, έναντι του Δημαρχείου Αθηνών. Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση με τους πίνακες που έφτιαξαν τα 25 σχολεία της περιοχής με θέμα: «δ όπως δικαιώματα».Οι διοργανωτές καλούν παιδιά και γονείς να ανάψουν ένα κεράκι για κάθε παιδί και να φωτίσουν την πλατεία Τράιμπερ «με συνείδηση, θέληση και ελπίδα».

To paixnidi inai dikaioma mou
Εκδήλωση για τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν στα ιδρύματα


Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Νοεμβρίου την εικαστική δράση για όλη την οικογένεια «Το παιχνίδι είναι δικαίωμα μου». Σημείο συνάντησης η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών και στόχο έχει μέσα από τη συμμετοχή τους να μάθουν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώΟ Συνήγορος του Παιδιού διοργανώνει στις 23 Νοεμβρίου 2015, 09:00- 13:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, εκδήλωση με θέμα «Σε αναζήτηση της φροντίδας και της συμμετοχής: Τα δικαιώματα των παιδιών που ζουν στα ιδρύματα».
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Η συντακτική ομάδα του Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου