14/6/16

14η Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη


instyle_tulip_205_275_05bleed copy
Η 14η  Ιουνίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Στόχος είναι την ημέρα αυτή να τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 ml αίμα από τα 5 λίτρα που διαθέτει.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως να:
  • προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
  • ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
  • μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας.


Φέτος το  κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι «Το αίμα μας ενώνει όλους /Blood connect us all», μήνυμα που προβάλλει την αλυσίδα αλληλεγγύης «εθελοντής αιμοδότης – αίμα – ασθενής».

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ
Με σύνθημα «Στην ανθρώπινη ανάγκη για αίμα είμαστε όλοι συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες!» η εθελοντική ομάδα Lave You και το Bloode διοργανώνουν αιμοδοσία για την ενίσχυση των εθνικών αποθεμάτων αίματος πλαισιωμένη από δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Η δράση θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.


Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ 


Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) οργανώνει καμπάνια με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την εθελοντική αιμοδοσία. Για το σκοπό αυτό διοργανώνει Ημερίδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  στο Γκάζι ώρα 18.00 – 20.30. 

Θα ακολουθήσει Συναυλία – Μουσικός Μαραθώνιος στις 20.30 με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων. Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ 

Το Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. με σύνθημα «Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται» δραστηριοποιείται συστηματικά στην ευαισθητοποίηση των ασφαλισμένων στο θέμα της αιμοδοσίας και διοργανώνει τακτικά εθελοντικές αιμοδοσίες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ 


Η συντακτική ομάδα του Blog 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου