14/9/16

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016


Υπολογίζεται ότι περίπου το 8% του πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από άνοια και ειδικότερα από τη νόσο Αλτσχάιμερ που είναι  η πιο συχνή μορφή άνοιας.  

Η έγκαιρη διάγνωση είναι σημαντική για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί  τους επιτρέπει:
  • να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες
  • να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών  και οικονομικών θεμάτων
  • να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους
  • να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ  (21 Σεπτεμβρίου) η Εταιρεία Nόσου Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με  το Aegean College, τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος, το Κέντρο Ημέρας ΙΑΣΙΣ και το Κοινωνικό Ιατρείο Alzheimer Πειραιά - ΕΚΨΥΕ  καθώς και τη συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων οι παρακάτω:

Κεντρική Εκδήλωση
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016
Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
είσοδος ελεύθερη

10:00-13:00 
Επιστημονική Ημερίδα για το κοινό. Ομιλητές:
  • «Συμπτώματα, εξέλιξη, κληρονομικότητα και φαρμακευτική αγωγή της άνοιας», Νίκος Σκαρμέας, αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • «Νόσος Αλτσχάιμερ, η πρόκληση του 21ου αιώνα», Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος – ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer Αθηνών, Πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια.
  • «Διαταραχές συμπεριφοράς στo πλαίσιο της άνοιας και η επιβάρυνση των φροντιστών ατόμων με νόσο Αλτσχάιμερ», Αντώνης Μούγιας, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνος της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «ο Νέστωρ».

14:00-17:00 
Διαδραστικά εργαστήρια για φροντιστές. 
«Δημιουργική απασχόληση για άτομα με άνοια στο σπίτι». 
Η διεπιστημονική ομάδα των επαγγελματιών υγείας των Κέντρων Ημέρας της Εταιρείας, μοιράζεται την εμπειρία και τη γνώση της, παρουσιάζοντας τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν οι φροντιστές να κρατήσουν δραστήρια τα άτομα που φροντίζουν νοητικά και κινητικά. 

Συνέντευξη Τύπου
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016
Ξενοδοχείο Caravel
ώρα 12:00

 Δωρεάν τεστ μνήμης 
23-25 Σεπτεμβρίου 2016

Ειδικευμένοι επιστήμονες θα πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών με προβλήματα μνήμης από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα,  σε διάφορα σημεία σε όλη την Αθήνα. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, τηλ. 9011 40 41 51(Mediatel: 1, 49€/1’ και από κινητό 1, 57€/1’).

Η  νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ενημερωθείτε!Έλενα Σάρλη, Ανθούλα Σωμαρίπα
Κοινωνικοί Λειτουργοί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου