24/1/17

Προτάσεις για Εκδηλώσεις

Σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου 17:30 - 19:30 πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εργαστήρια για "... Όσους ξεχνούν λίγο ή πολύ!". Τα εργαστήρια απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 65 ετών που θέλουν να διατηρηθούν δραστήριοι και υγιείς. Σκοπός των δραστηριοτήτων αυτών είναι η νοητική κινητοποίηση, η σωματική ευεξία, η τόνωση της αυτοπεποίθησης και η κοινωνικοποίηση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Επιπλέον, πλούσιο είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων που προσφέρει το Κέντρο Πολιτισμού καθ'όλη την εβδομάδα στους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες του. Δείτε περισσότερα εδώ.Ημερίδα: Απώλειες και ψυχανάλυση
Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου το ψυχαναλυτικό περιοδικό Οιδίπους και οι εκδόσεις Ποταμός, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College παρουσιάζουν σειρά ομιλιών διακεκριμένων ψυχαναλυτών με κεντρικό θέμα τις "Απώλειες". Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ. 

Φεστιβάλ πιάνου Τα Πλήκτρα του Χειμώνα στο Δημοτικό Ωδείο ΜοσχάτουTo Piano Plus Festival διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το  φεστιβάλ πιάνου "Τα Πλήκτρα του Χειμώνα" το οποίο φιλοξενείται από το Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Φέτος παρουσιάζονται
πέντε πιανίστες από όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις θα βρείτε εδώ. 


Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 12:00 στην αίθουσα "Παρνασσός" η ΕΥΔΑΠ παρουσιάζει τη σειρά "Νέοι Έλληνες Σολίστ"με τη συνεργασία της διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου, τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη και την περίφημη ορχήστρα Mobile. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώΟλοκληρώνεται την Τρίτη 31 Ιανουαρίου η σειρά διαλέξεων με θέμα: "Επιστήμη και Θρησκεία: μια περίπλοκη σχέση " που διοργανώνεται από το  Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (ΙΙΕ)- Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών 
Την Τρίτη στις 19:00 θα παρουσιαστεί το θέμα: "Θρησκεία στην επιστήμη και η επιστήμη στη θεολογία" και θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες:

  • "Η αποδοχή της Θεωρίας της Εξέλιξης από τη σύγχρονη ελληνική θεολογία", από τον Μάριο Μπέγζο, Προκοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • "Η μικρο- και νανοτεχνολογία στη ζωή μας: Προβληματισμοί και προοπτικές" από τον Ευάγγελο Γογγολίδη, Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης Νανοτεχνολογίας - ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
  • Οι ομιλίες θα μεταδίδονται απευθείας στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ 


public - rouk
 Στις 31 Ιανουαρίου στις 19:00, ο Χάρης Βλαβιανός θα συναντήσει την Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ για μία εκ βαθέων συζήτηση  στο Public Συντάγματος στο πλαίσιο του θεσμού: "Επίμαχες συζητήσεις, επίκαιρες συναντήσεις". 

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε εδώ.  

Η συντακτική ομάδα του Blog 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου