8/6/17

Χαιρόμαστε την Αθήνα


Related image


Athens Gardens Festival 2017Το Athens gardens festival γιορτάζει φέτος τα 5 του χρόνια τιμώντας τους μεγαλύτερους κήπους της Αθήνας με φετινό θέμα:  "Φυσικά μουσικά τοπία & εκφάνσεις ρομαντισμού"


Μια ευκαιρία να επισκεφτούμε τον Εθνικό κήπο στις 8,9,10 και το Πεδίον του Άρεως στις 11 Ιουνίου και να χαρούμε τον ρομαντισμό σε όλες του τις μουσικές αποχρώσεις με 13 συναυλίες αλλά και ένα εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό-καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώElaiΩnas Festival 2017Πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της Αθήνας, το ElaiΩnas Festival σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, έρχεται για τρίτη χρονιά παρουσιάζοντας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, διαλέξεις, προβολές ντοκιμαντέρ και εκθέσεις εμπνευσμένες από την ιστορία  της Αθήνας από το  19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Οι δράσεις του φεστιβάλ ξεκίνησαν την Πέμπτη 1 Ιουνίου και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 12 Ιουνίου και περιλαμβάνουν τις "μεταμορφώσεις" της Αθήνας, όπως τις είδαν  Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες, ιστορικοί, συγγραφείς και ποιητές. Δείτε αναλυτικά το 
πρόγραμμα εδώ


Έναν λογοτεχνικό περίπατο κάτω από το φως της πανσελήνου στην Πλάκα οργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα από κείμενα λογοτεχνών και μαρτυρίες. Ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων, και ακολούθως περπατώντας στα στενά, αλλά και στις αγαπημένες ταβέρνες και τα στέκια καλλιτεχνών και λογοτεχνών στην Πλάκα.

Ο περίπατος είναι αφιερωμένος στον Ορέστη Μακρή που έζησε στην Πλάκα και πρωταγωνίστησε σε πολλές ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν στα στενά και στις ταβέρνες της. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Η 6η Δράση της Be a Greek πραγματοποιεί ένα δίωρο ταξίδι - ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα ομορφότερα μουσεία παγκοσμίως. Κατά τη βραδινή ξενάγηση σε αυτό θα μπορέσουμε να μάθουμε και να θαυμάσουμε μοναδικά αριστουργήματα, όπως οι Καρυάτιδες, αλλά και οι Μετόπες του Παρθενώνα, απολαμβάνοντας την αντίθεση του φωτός τους με τη νύχτα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.Η συντακτική ομάδα του Blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου