10/10/17

Ψυχική Υγεία... αφορά όλους


Για πρώτη φορά το έτος 1994 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε την 10η Οκτώβρη ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο τη στήριξη της ψυχικής υγείας και την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση γύρω από τις ψυχικές ασθένειες. Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. ως ψυχική υγεία ορίζεται η συναισθηματική κατάσταση του ατόμου το οποίο έχει τη δυνατότητα να:
  • διαχειρίζεται τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητά του με αποτελεσματικό τρόπο ώστε το άτομο να εξακολουθεί να είναι λειτουργικό,
  • αναγνωρίζει τις δυνατότητες και τις ικανότητές του,
  • προσπαθεί να συνυπάρχει και να ορίζει το ρόλο του στην ομάδα,
  • μπορεί να εκφράζει τις επιθυμίες του και να συνάπτει διαπροσωπικές σχέσεις που του προσφέρουν χαρά, ευεξία και αποδοχή,
  • είναι λειτουργικό και παραγωγικό στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον μέσα από τη διαδικασία της προσφοράς.


Η ψυχική και η σωματική υγεία εξασφαλίζουν και καθορίζουν 
την καλή ποιότητα ζωής

"10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας ART4MORE"
Το Διεθνές Φεστιβάλ ορόσημο για την Τέχνη & την Ψυχική Υγεία, «ART4MORE», έρχεται στις 13-15 Οκτωβρίου στην Αθήνα από τον φορέα ψυχικής υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. 
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ 

"Ψυχική Υγεία στο χώρο εργασίας"


Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ψυχικής υγείας, μας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα "Ψυχική Υγεία στο χώρο της εργασίας", την Τρίτη 10 Οκτώβρη και ώρα 19.00 μ.μ. στην αίθουσα "Ιωάννης Δρακόπουλος" στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

"1917-2017. Από το Λεμπέτ στο Ψυχιατρείο. 100 Χρόνια Ιστορία"


Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:30 μμ., θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Διοίκησης (Λαγκαδά 196, Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη) εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορική διαδρομή του Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου” – Ψ.Ν.Θ. 

Ενσυναίσθηση...Η συντακτική ομάδα του Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου